Dovolilnice za izredne prevoze

Kdaj gre za izredni prevoz?

Zakon o javnih cestah določa izredni prevoz kot prevoz z vozili, ki sama ali skupaj s tovorom presegajo s predpisi dovoljene osne obremenitve, skupno maso, širino, dolžino ali višino. Za izredni prevoz se šteje tudi prevoz, pri katerem je vozilo samo ali skupaj s tovorom v mejah s predpisom dovoljenih mer, mase ali obremenitev, vendar pa presega omejitev katerega koli od teh elementov, ki je odrejena na državni cesti ali njenem delu s prometnimi znaki. Natančneje izredne prevoze ureja Pravilnik o pogojih in načinu opravljanja izrednih prevozov po javnih cestah ter o tranzitnih smereh za izredne prevoze v Republiki Sloveniji. Poenostavljeno bi lahko dejali, da je izredni prevoz tisti, ki presega dovoljene dimenzije ali mase določene s predpisi ali s prometnim znakom.

Postopek pridobitve dovoljenja za izredni prevoz

Izdajatelj dovoljenja za izredni prevoz je Ministrstvo za promet – Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC). Predlagatelj izrednega prevoza vse postopke v zvezi s pridobivanjem dovoljenj opravi pri pogodbenem partnerju DRSC, podjetju B&B, d.o.o., po pošti ali v sprejemni pisarni v Ljubljani, na Tržaški cesti 2 (II. nadstropje), za informacije pa so dosegljivi na tel. 01/244-25-80 ali po elektronski pošti ip@bb-kranj.si. Oblika obrazcev vlog za izdajo dovoljenja je predpisana, v elektronski obliki, jih je moč dobiti tudi na spletnih straneh: www.promet.info v rubriki izredni prevozi.
Za izdajo dovoljenja je običajno potrebnih tri do pet dni od prejema popolne vloge, odvisno od primera. Pri zahtevnejših prevozih, kadar so za izvedbo izrednega prevoza potrebna soglasja drugih institucij (DARS, MNZ, DDC,…), se lahko čas izdaje podaljša tudi na 14 dni ali več. Izredni prevozi ekstremnih dimenzij in mas, pa se načrtujejo po več mesecev vnaprej.

Oddaja vlog za izredne prevoze

B&B Ljubljana
Letališka cesta 16, stavba B
1000 Ljubljana

Poštni naslov

B&B, d.o.o.
p.p. 5137
1260 Ljubljana-Polje

Kontakti

Tel.: 01/547 45 00
Fax: 01/547 45 09
Gsm: 041/568 229
E-naslov: ip@bb-kranj.si

Delovni čas

ponedeljek - četrtek: 7.30 - 15.30

petek: 7.00 - 14.00 (oziroma po dogovoru)

sobota, nedelja, prazniki: zaprto

Zveza ZŠAM Slovenije - stanovska organizacija poklicnih voznikov

Vodno mesto Atlantis v BTC-CITY Ljubljana omogoča obilo vodnih užitkov od adrenalinskih dogodkov v Svetu doživetij do sproščujočih obiskov savn in Termalnega templja.

Interaktivni vodnik po BTC-CITY Ljubljana ponuja celovite informacije o ponudbi in lokacijah posameznih trgovin. Nekateri izdelki iz bogate ponudbe so na voljo tudi v spletni trgovini.

Korporativna predstavitev družbe BTC z opisom dejavnosti, ter informacijami za poslovne partnerje in novinarje

Logistični center BTC | Letališka 16, 1000 Ljubljana | Telefon: (01) 585 11 90 | Faks: (01) 585 10 07 | Email: logisticni.center@btc.si