Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije - ZŠAM

Telefon: 01/ 524 03 15
Fax: 01/ 585 23 37

E-mail: info@zveza-zsam.si
www: http://www.zveza-zsam.si

Vse močnejša organizacija, ki povezuje.

Zveza ZŠAM Slovenije je tradicionalna stanovska organizacija voznikov, avtomehanikov, ter  prevoznikov in simpatizerjev. Ustanovljena je bila leta 1922, torej je v tem letu dopolnila že 87 let. Danes jo sestavlja 52 združenj po vsej Sloveniji, v katerih deluje preko 7500 članov. 

Poslanstvo Zveze ZŠAM Slovenije

Poklica voznik in avtomehanik sta temeljna oziroma pretežna poklica v cestnem prometu. Kljub temu zadnja leta obema poklicema niso bila pretirano naklonjena, zato se je njuna vrednost na lestvici poklicev močno zmanjšala. Naloga Zveze ZŠAM Slovenije je skrb za pravilno in pravično opredeljevanje in vrednotenje teh dveh poklicev, kar bo lahko dosegla kot vezni člen v prevozništvu v cestnem prometu, med delodajalci in sindikalnimi organizacijami zaposlenih delavcev. 

Poslanstvo organizacije je usmerjeno na dve področji: 

  • Zveza ZŠAM Slovenije si prizadeva za izboljšanje položaja in vloge tako voznikov kakor avtomehanikov, kar ji bo uspelo edino v sodelovanju z vsemi področji in faktorji cestnega prometa, pri čemer ima Zveza ZŠAM Slovenije vlogo veznega člena med vsemi.
  • Zveza ZŠAM Slovenije že desetletja posveča posebno pozornost izboljšanju varnosti in kulture v cestnem prometu in je enakopravno in aktivno vključena v izvajanje Resolucijo o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2007-2011, ter v pripravo nacionalnega programa varnosti za obdobje 2012-2020. Pri svojem delovanju posveča posebno pozornost najmlajšim udeležencem v cestnem prometu.

Izdajamo revijo »Prometni vestnik«, ki izhaja že od leta 1953.

Skupaj, povezani in enotni, bomo naredili in dosegli mnogo več, kot vsak od nas sam.

Zveza ZŠAM Slovenije - stanovska organizacija poklicnih voznikov

Vodno mesto Atlantis v BTC-CITY Ljubljana omogoča obilo vodnih užitkov od adrenalinskih dogodkov v Svetu doživetij do sproščujočih obiskov savn in Termalnega templja.

Interaktivni vodnik po BTC-CITY Ljubljana ponuja celovite informacije o ponudbi in lokacijah posameznih trgovin. Nekateri izdelki iz bogate ponudbe so na voljo tudi v spletni trgovini.

Korporativna predstavitev družbe BTC z opisom dejavnosti, ter informacijami za poslovne partnerje in novinarje

Logistični center BTC | Letališka 16, 1000 Ljubljana | Telefon: (01) 585 11 90 | Faks: (01) 585 10 07 | Email: logisticni.center@btc.si